(recept
si oblíbilo 47 návštěvníků)
Vepřová plec na hořčici-DĚKUJI COLOMBOO 55

Potřebné ingredience
Suroviny: 1 kg vepřového plecka 1 velká cibule 1 velká mrkev 4 lžíce plnotučné hořčice 2 lžíce krystalového cukru 1 kelímek sladké smetany sůl, pepř, mletý kmín, sádlo, máslo, kostka masoxu, hladká mouka
Postup přípravy
Postup
Vepřovou plec nakrájíme na malé kostičky a osolíme, opepříme a posypeme mletým kmínem. Ochucené maso vložíme do pánve a opékáme do zlatova. V hrnci si rozpustíme dvě lžíce vepřového sádla a vložíme na něj nahrubo nakrájenou cibuli a necháme zlehka osmahnout. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme dvě lžíce krystalového cukru a necháme velmi lehce zkaramelizovat, ale opravdu jen lehce. Následně přidáme nakrájenou mrkev na tenká kolečka a zamícháme. Do hrnce poté přidáme kostku masoxu a čtyři vrchovaté lžíce plnotučné hořčice. Lehce orestujeme a podlijeme cca 4 dl horké vody a necháme v mírném varu probublávat. Mezitím na pánvi dokončíme opékání kostek masa. Opečené maso přidáme do hrnce k omáčkovému základu a dusíme cca 30 minut. Jakmile je maso měkké, tak do připravené sladké smetany přidáme dvě lžíce hladké mouky – rozmícháme a přidáme do hrnce k masu a hořčicovému základu. Dobře promícháme a za častého míchání necháme na mírném ohni probublávat cca 10 minut. Do hotové omáčky přidáme najemno nakrájenou pažitku, oříšek másla a již nevaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Vepřovou plec nakrájíme na malé kostičky a osolíme, opepříme a posypeme mletým kmínem. Ochucené maso vložíme do pánve a opékáme do zlatova. V hrnci si rozpustíme dvě lžíce vepřového sádla a vložíme na něj nahrubo nakrájenou cibuli a necháme zlehka osmahnout. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme dvě lžíce krystalového cukru a necháme velmi lehce zkaramelizovat, ale opravdu jen lehce. Následně přidáme nakrájenou mrkev na tenká kolečka a zamícháme. Do hrnce poté přidáme kostku masoxu a čtyři vrchovaté lžíce plnotučné hořčice. Lehce orestujeme a podlijeme cca 4 dl horké vody a necháme v mírném varu probublávat. Mezitím na pánvi dokončíme opékání kostek masa. Opečené maso přidáme do hrnce k omáčkovému základu a dusíme cca 30 minut. Jakmile je maso měkké, tak do připravené sladké smetany přidáme dvě lžíce hladké mouky – rozmícháme a přidáme do hrnce k masu a hořčicovému základu. Dobře promícháme a za častého míchání necháme na mírném ohni probublávat cca 10 minut. Do hotové omáčky přidáme najemno nakrájenou pažitku, oříšek másla a již nevaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Raguella
(upraveno)
23. 5. 2024, 17:45
Dobrý den,dnes jsem oběd uvařila podle Vašeho receptíku a mohu jen chválit,děkuji moc za receptík a určitě se k němu zase někdy moc ráda vrátím.





nahlásit
fiffka
(upraveno)
12. 2. 2013, 13:40
dobrota



nahlásit

Janinacel
(upraveno)
11. 2. 2013, 10:02
Vařím už po několikáté. Moc děkuji za receptík!!!!

nahlásit

beruska005
(upraveno)
20. 1. 2013, 9:31



nahlásit
Luciandaa
(upraveno)
31. 10. 2012, 12:33
Děkuji za zajimavý recept,opravdu rychlovka a navíc moc dobrá.


nahlásit

Lucka293
(upraveno)
14. 9. 2012, 13:05
Dnes jsem vařila a je to
mňamka



nahlásit

KRUPAVE SRDICKO
(upraveno)
17. 8. 2012, 18:56
vcera jsme meli k obedu a pridavam mezi oblibene recepty




nahlásit
Miruli
(upraveno)
13. 5. 2012, 12:26
Dnes jsme měli k obědu a bylo to moc dobré
děkuji za recept




nahlásit
Janana
(upraveno)
13. 1. 2012, 13:54
Právě jsme dojedli, udělala jsem ji s bramborem a
i mě mooooc chutnala. Děkuji za receptík. Jana








nahlásit
¨Bosorka
(upraveno)
13. 1. 2012, 10:46
obrovská ňamka... moc děkuji


nahlásit

IlonaL
(upraveno)
29. 12. 2011, 12:11
Dnes jsem zkusila a je to moooc dobré
Díky Ilona





nahlásit

ŠÁRUŠ
(upraveno)
9. 12. 2011, 19:30
děkuji za recept velice dobré

nahlásit